Com funcionen les articulacions

El cos humà és un mecanisme complex format per teixits i fluids construïts en la base de l’esquelet i suportats per ell mateix, i una armadura amb un engranatge de musculatura, lligaments, tendons, cartílags i ossos.

Com funcionen les articulacions

Aquest armament ens permet caminar, córrer i saltar amb facilitat, a més de realitzar altres moviments, suportar pes i manté l’estabilitat, l’equilibri i la postura.

La funció de les articulacions és: la flexió (doblegar), l’extensió (allargar), l’abducció (separar de la línia mitja del cos) o l’adducció (acostar cap a la línia mitja del cos).

Tenim 3 categories:

  • Articulacions immòbils com el crani.
  • Articulacions semi-mòbils com la tíbia peroné.
  • Articulacions mòbils com el colze, turmell, espatlla o canell.
    Es basen també segons l’estructura i el tipus, però aquí no en parlarem tant.

COM PREVENIR I TRACTAR LES LESIONS

Aixecar-se correctament
Moltes persones tenen lesions en les articulacions per intentar aixecar i transportar objectes pesats. Assegureu-vos bé de mantenir la columna recta sempre que aixequeu alguna cosa del terra, deixeu que els genolls facin la feina d’aixecar l’objecte, i que aquest estar a prop del cos, els colzes han d’estar relaxats i el cap i el coll el més rectes possible.

Escalfar passejant
Abans de qualsevol activitat física, comencem a poc a poc amb un lleuger escalfament caminant durant 10 minuts, així afluixarem les articulacions, els lligaments i els tendons. Guardarem els estiraments per la rutina final.

Enfortir la zona mitja (CORE)
https://esterxapelli.com/abdominals-hipopressius/

CUIDAR ELS OSSOS
Per conservar els nostres ossos forts, així com també les nostres articulacions hi sortiran guanyant, hem de mantenir la ingesta de calci i vitamina D que es troba en els productes làctics i les verdures de fulla verda. Els suplements de minerals també son útils per a les persones amb dificultats d’absorció de nutrients.

Moure’ns
Si tenim treballs estàtics, hem d’intentar fer petites pauses i caminar o pujar escales, així com també al sofà de casa o al menjador, intentar fer canvis de posició de tant en tant, ja que es beneficiaran tant les articulacions com el nostre aparell circulatori.

Menjar peix blau
La dieta també pot influir en la prevenció de dolors articulars, el peix blau és una magnífica font d’Omega 3, que manté les articulacions en bon estat i redueix la inflamació. Les càpsules d’oli de peix també ofereixen Omega 3.

Gel
Per calmar el dolor i la inflamació d’una articulació ens hem de posar una bossa de gel fred, o una bossa de pèsols (també ens pot servir perfectament) embolcallada amb una tovallola, mai directament sobre de la pell, al damunt de la zona a tractar durant 20 minuts.

No excedir-se
Si tens molèsties musculars durant més de 48 hores després de realitzar exercici o practicar esport, podries haver sobrecarregat l’articulació.
Intenta no arribar aquest límit i fer-ho de forma més pausada, cuida el teu cos i les teves articulacions, ja que és l’únic que tens per viure.

Cistella de la compra